Reilu vuosi sitten Oulun keskustassa sattuneet raiskaukset ovat yhä selvittämättä.Rikoskomisario Kari Rantanen Oulun poliisilaitoksen väkivaltatoimistosta kertoo, että parhaillaan poliisi analysoi ja vertailee teknisen tutkinnan tuloksia.

- Tapauksia ei ole haudattu, mutta ratkaisut riippuvat aina monesta eri tekijästä. Ihmekeinoja näiden selvittämiseksi meillä ei ole, hän toteaa.

Rantanen muistuttaa, että raiskausten selvittämistä vaikeuttaa muun muassa uhrin shokkitila. Uhri ei välttämättä pysty antamaan tarkkoja tietoja tapahtuneesta. Joskus käy jopa niin, että tiedot johtavat tutkintoja harhaan. Tällaisissa tapauksissa ratkaisua haetaan teknisin keinoin.

Oulun keskustassa ja sen lähituntumassa tapahtui viime ja toissa vuoden vaiheessa kolme raiskausta, jotka herättivät laajaa julkisuutta ja kiivasta keskustelua. Kahdessa rikoksessa kyse oli joukkoraiskauksesta.

Tapaukset herättivät ihmettelyjä, miten kukaan ei ollut nähnyt keskellä kaupunkia tapahtunutta rikosta. Esimerkiksi Oulun kaupunki on luvannut ratkaisevasta vihjeestä palkkion, mutta sellaista vihjettä ei ole saatu.

Kaleva: Uhreina nuoria naisia

– Joulukuussa 2006 miesjoukko raiskasi 26-vuotiaan oululaisnaisen keskellä Oulua
sijaitsevassa Otto Karhin puistossa.
Ennen raiskausta miehet olivat iskeneet naisen tajuttomaksi, minkä jälkeen he raiskasivat tämän linja-autopysäkin takana sijaitsevassa pensaikossa.

– Tammikuussa 2007 Ainolan puistossa kevyen liikenteen väylällä raiskattiin 18-vuotias nainen.

– Maaliskuussa joukkoraiskauksen uhrina oli 17-vuotias tyttö. Rikos tapahtui Heinäpäässä sijaitsevassa Heinätorin puistossa.

lähde: Kaleva / http://www.kaleva.fi/plus/juttu721476_page0.htm

Tässä asiassa eniten ihmetyttää sanomalehti Kalevan arkuus puhua tekijöistä "ulkomaalaistaustaisina", vaikka se on ollut selviö jo asian rikostutkinnallisen käsittelyn alkumetreiltä saakka.
Kaleva tietysti vetoaa todisteiden puuttumiseen ja pelkää toimivansa yleisiä journalistisia ohjesääntöjä vastaan.

Vai pelkääkö Kaleva sittenkin jotain muuta? Esimerkiksi "rasistiseksi" leimautumista -vaiko kaikkein hurjimmassa tapauksessa sitä, että uutisen esilläpitämisen myötä ensi syksyn kuntavaalien todellinen tulos saattaisikin olla Oulussa ennalta-arvaamaton?

Kysymyksiä on paljon, pallo on todellisuudessa syksyisillä äänestäjillä, mutta kuntavaalien tulos on oltava tarpeeksi murskaava!

Täällä vaaliblogissani on mm. YLE TV 1:n video aiheesta:

http://commander66.spaces.live.com/