Kuvassa vasemmistolaisen hapatuksen vallassa olevan Kunnon Elämä (KE) Ry:n mielenosoittajia.
 

Suomessa vietetään lauantaina 17.10. asunnottomien yötä, joka on osa YK:n julistamaa kansainvälistä köyhyyden ja syrjäytymisen vastaista päivää. Asunnottomien yö - kansalaisliike järjestää samannimisen tapahtuman valtakunnanlaajuisesti tänä vuonna jo yhdennentoista (11.) kerran. Tapahtuma järjestetään edellisvuosien tapaan yhteistyössä mm. Vailla vakinaista asuntoa Ry:n kanssa. Kansalaistapahtumia on etenkin suurissa kaupungeissa.Tästä linkistä pääset suoraan Asunnottomien yö - kansalaisliikkeen sivustolle:
 


http://www.asunnottomienyo.fi/

On suuri kansallinen häpeä ja suoranainen rikos köyhää ja unohdettua sinivalkoista kansaamme kohtaan, että jo sääolosuhteiltaankin vaativassa isänmaassamme, Suomessa, on niinkin paljon kuin vajaat 10 000 (arvio) tavalla tai toisella täysin asunnottomaksi luokiteltavaa henkilöä!

Asunnottomien sankkenevassa joukossa en ole vielä koskaan nähnyt monikulttuurisuuden mukanaan tuomaa rikastuttavaa vaikutusta, vaan kaikki asunnottomuuden kurimukseen joutuneet ovat olleet "sinivalkoisia". Sinivalkoisessa isänmaassamme kuolee vuosittain oman maamme hätää kärsiviä kansalaisia nälkään ja pakkaseen, siksi ei ole paljon vaadittu itse kultakaan meiltä isänmaalliselta suomalaiselta, että näin edes kerran vuodessa muistamme hätää kärsivää omaa kansaamme!

Olen itsekin ollut vakavasti asunnoton kolmeen eri otteeseen elämässäni, joten kirjoittaessani asunnottomuudesta, kirjoitan sen varmasti osittain omalla kokemuksella. Vielä tänäkin päivänä asunnottomuuden minuun jättämät suoranaiset haavat ja jo umpeutumaan ehtineet arvetkin ovat niin voimakkaita ja syviä, etten halua mennä asunnottomuuteni aiheuttamiin tekijöihin tässä yhteydessä tämän enempää, mutta esimerkiksi minunkin kohdallani pätee se yleistä mielipidettä ja tietämystä voimakkaasti vastaankääntyvä hypoteesi, että runsas alkoholinkäyttö oli pikemminkin asunnottomuuden seurausta kuin sen syy. Itse olen lähtöisin köyhistä ja vaatimattomista olosuhteista ja lähdin maailmalle -tosin lastenkotiin- jo viisi vuotiaana. Tämän jälkeen vietin mm. parhaimman nuoruuteni kasvatuskodissa Utajärvellä, josta karattuani sitten päädyin nuorisokotiin Ouluun Höyhtyälle.

Mikään poliittinen intohimo tai vedätys ei todellakaan minua, eikä koko SKS-kansanliikettä, saa ottamaan kantaa asunnottomuuteen, koska juuri asunnottomat edustavat monesti sitä kaikkein syrjäytyneintä ja puoluepolitiikkaan väsyneintä kansankerrosta, joka ei äänestyskopille jaksa vaivautua. Tämähän on ymmärrettävää jo siinäkin valossa, että jo se seikka, että ei omista voimassa olevaa henkilöllisyystodistusta voi estää yleisissä vaaleissa äänestämisen kokonaan.

Myös wikipediassa on asunnottomuutta käsitelty suhteellisen asiantuntevasti, tosin arviot asunnottomien määrästä ovat rutkasti alakanttiin:

http://fi.wikipedia.org/wiki/Asunnottomuus

Supisuomalaisen asunnottomuuden historiaan liittyy myös merkittävänä korjaavana tekijänä asunnottomuuden ohella yleiseen syrjäytyneisyyteenkin huomionsa kiinnittänyt vasemmistolaisen hapatuksen vallassa ollut  "Marraskuun liike":

http://fi.wikipedia.org/wiki/Marraskuun_liike


Wikipediassakin annetaan harhaanjohtavasti ymmärtää, että asunnottomuus olisi vähenemässä. Totuus on kuitenkin täysin päinvastainen, eikä sitä paranna ollenkaan nyt käsillä oleva vakava taloudellinen tilanteemme ja toisaalta ylimääräisten asunnontarvitsijoiden, siis maahanmuuttajien, invaasio sinivalkoista kansaamme kohtaan! Vuokra-asuntojen lisääntyvään tarpeeseen ei ole pystytty, eikä pystytä tulevaisuudessakaan, ilman erityistoimenpiteitä vastaamaan mitenkään. Lisäksi muunkinlainen sosiaalinen syrjäytyminen, mikä on osittain jo kohdannutkin meitä, mutta tulee vielä vuoden loppua kohti yhä pahenemaan, on omiaan vain kiihdyttämään vakavaa asunnottomuuttakin.